Infrastrukturni radovi u općini Hadžići

Na području općine Hadžići realizuju se kapitalni projekti u novoj građevinskoj sezoni 2019. i to izgradnjom sistema vodosnabdijevanja, modernizacijom saobraćajnica te uređenjem industrijskih zona. Općinski načelnik Hamdo Ejubović obišao je jučer gradilišta širom naše općine gdje se na licu mjesta uvjerio u kvalitet izvedenih radova.

Rekonstrukcija ulice Zlatnih ljiljana

Rekonsturkcija ulice Zlatnih ljiljana u centru Hadžića je u poodmakloj fazi. Izvršit će se zamjena asfaltne kolovozne trake širine sedam metara sa obostranim uređenjem trotoara i pješačkih staza na dužini od oko 500 metara. Rekonstrukcija će se izvršiti na potezu od kružnog toka do priključka na magistralni put M-17. Vrijednost projekta je oko 750.000 KM.

850_2431 850_2439 850_2460

Uređenje Privredne zone Hadžići

Radovi se izvode i u unutar Privredne zone Hadžići kako bi se pripremila sva komunalna infrastuktura na 24 lokacije za buduće investitore. Radnici Elektrodistribucije trenutno polažu vodove kako bi se pristupilo instaliranju nove trafostanice. Isto ako, Općina Hadžići je potpisala ugovor sa preduzećem „Sarajevogas“ kako bi se pristupilo izgradnji plinske distributivne mreže na čitavoj lokaciji. U najskorije vrijeme sva infrastruktura će biti izgrađena. Preduzeće „Komunalac“ izvodi radove na polaganju kolektora fekalne kanalizacije na dužini od 1245 metara i 250 metara priključne mreže. Prema riječima direktora Nusreta Kalete zvaršeno je oko 40 odsto radova. Prema procjenama relevantnih općinskih službi, ukupna količina novca koja će biti utrošena u uređenje Privredne zone Hadžići je oko 3 miliona KM od kojih će dio sredstava investirati Općina, dio Ministarstvo privrede KS a ostatak budući investitori kroz plaćanje rente. Sve što se uloži u industrijsku zonu višestruko će se vratiti kroz nova radna mjesta.

Izgradnja rezervoara pitke vode Lokve i Zovik

Izgradnja novih sistema vodosnabdijevanja na području naše općine počela je izgradnjom dvarezervoara za pitku vodu kapaciteta 150 kubika na Lokvama i 100 kubika u Zoviku čime će se unaprijediti sistem vodosnabdijevanja za naselja Lokve i Crepljani, ali i čitavog područja općine Hadžići.

850_2494 850_2546

Ovi radovi se izvode kao dio mjera koje se provode na rješavanju problema zamućivanja izvorišta Krupa.

 

Posjeta turističkom kompleksu Crepljani

Postoji mnogo fascinantnih destinacija u cijeloj Bosni i Hercegovini podesnih za sve vrste turista. Jedna takva će definitivno biti apartmansko naselje “Country side” u mjestu Crepljani, općina Hadžići. Lokacija apartmanskog naselja je u prelijepom prirodnom okruženju na 22 minuta vožnje automobilom od aerodroma, te 25 minuta vožnje iz centra grada i 770 metara nadmorske visine sa čistim planinskim vazduhom. Odlika naselja je njegova južna orijentacija, lijepa i čista priroda te spektakularan pogled. Radovi na izgradnji naselja su počeli u julu 2014. godine.

850_2560 850_2601 850_2681

Apartmansko naselje će sadržavati 242 individualne stambene jedinice od čega dvije zgrade, vještačko jezero, musalu, divanhanu, Sp&Wellness centar, bazen otvorenog i zatvorenog tipa rekreacione zone, dječije parkove i igrališta…

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0