FK Radnik: U 2019. godini investirano 460.000 KM u infrastrukturu

Nakon 11 godina korištenja, umjetna trava na sportskom terenu Fudbalskog kluba Radnik Hadžići zamijenjena je, a sam teren proširen na dimenzije 105×67 metara. Pored proširenja terena i zamjene umjetne trave postavljena je zaštitna ograda.

FK_Radnik_2019_2

Instalirani su napojni kablovi i urađeni temelji za ugradnju reflektora. Radovi su rezultat partnerskog odnosa Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići. Radi se o unaprjeđenju infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala.

FK_Radnik_2019_21

Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM. Tim povodom danas su FK Radnik posjetili Općinski načelnik Hamdo Ejubović i jedan od najuspješnijih bh. menadžera Irfan Redžepagić, koji u svojoj agenciji ima i najboljeg igrača BiH Edina Džeku.

FK_Radnik_2019_10

“ Za naš grad, klub i omladinu želimo samo najbolje. Iz tog razloga smo se i ove godine odlučili da investiramo u infrastrukturu FK Radnik 200.000 KM. Nadam se da će sva ova ulaganja pratiti i dobri rezultati da će igrači koji stasaju na ovim terenima biti dio pozitivnog imidža naše općine kako u BiH tako i u svijetu”, istakao je prilikom današnje posjete Ejubović.

FK_Radnik_2019_12 FK_Radnik_2019_16 FK_Radnik_2019_25

“Imao sam jako lijepo iskustvo sarađujući sa Radnikom svih ovih godina. Ispunili smo određene planove, mnogo radili na infrastrukturi, organizovali veliki broj dječaka koji su došli trenirati i igrati za Radnik, a danas nastupaju u drugim klubovima i imaju svoje karijere. Sada imamo bolje temelje i želimo napraviti neke nove klince koji će ostvariti još bolje rezultate. Prvi korak na tom putu bio je dovođenje Mensura Dogana, najboljeg stručnjaka u BiH za rad sa mladima”, kazao je Redžepagić zahvalivši se posebno načelniku Hamdi Ejuboviću.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0