Zamjena dotrajale stolarije u Osnovnoj školi “6. mart” Hadžići u okviru projekta “Poboljšanje energetske efikasnosti”

U Osnovnoj školi “6. mart” Hadžići trenutno se izvode radovi zamjene dijela dotrajale vanjske stolarije. Zamijenit će se cjelokupna stolarija na jugoistočnoj i jugozapadnoj strani objekta te stubišni portali. Ukupna vrijednost radova iznosi 210.000 KM, a finansiraju ih Ministartsvo obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo i Općina Hadžići. Radove izvodi preduzeće “Vizija” d.o.o. Visoko. Sporazum o izvođenju ovih radova potpisali su krajem septembra prošle godine bivši ministar Prof.dr. Elvir Kazazović i načelnik Općine Hamdo Ejubović.

Fasada_OS_mart_januar_2019 Fasada_OS_mart_januar_2019_4

Muhamed Čović , direktor škole, istakao je značaj ove investicije, jer je stolarija na prozorima veoma dotrajala te predstavlja prvu fazu projekta koja će biti završena do početka drugog polugodišta školske 2018/19. godine.

Fasada_OS_mart_januar_2019_1 Fasada_OS_mart_januar_2019_6

– Prije svega želim da se zahvalim resornom ministarstvu i Općini na uloženim sredstvima. Ulaganje u obrazovanje, ali i u poboljšanje uslova gdje se obrazovni proces odvija je najbolja investicija. Trenutno se izvodi dio radova na poboljšanju energetske efiksanosti u našoj školi kroz zamjenu dijela fasadne stolarije i stubišnih portala. Treba napomenuti da je Općina HadžićI sa Ministartsvom obrazovanja, nauke i mladih KS u decembru potpisala sporazum o finansiranju i sufinansiranju druge faze projekta koji se također odnosi na završetak zamjene dotrajale stolarije, krova i fasade. Ovi radovi će koštati dodatnih 300.000 KM koje će opet sufinansirati Općina Hadžići. Naravno, očekujemo u veoma kratkom vremenskom roku da će finansijska sredstva Ministarstva postati operativna kako bismo zajednički nastavili realizaciju poboljšanja energetske efikasnosti s ciljem završetka istih do početka školske 2019/20.godine. , kazao nam je Čović.

Fasada_OS_mart_januar_2019_8

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0