Vladimir Petković posjetio načelnika Hamdu Ejubovića

Selektor nogometne reprezentacije Švicarske Vladimir Petković posjetio je danas Općinu Hadžići i načelnika g. Hamdu Ejubovića. Naime, gospodin Petković, Hadžićanima poznatiji kao Dado, iskoristio je priliku da se prvom čovjeku Općine zahvali za posebno priznanje za razvoj sporta koje je dobio na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići u povodu obilježavanja Dana općine. Prve nogometne korake Petković je napravio u FK Radnik iz Hadžića, a njegov otac Ivica, koji je umjesto njega primio priznanje, s ekipom Radnika ostvario je najveći uspjeh u historiji kluba, plasiravši se u Drugu ligu – Jug u bivšoj Jugoslaviji.

Dado_Petkovic_2019

„Obećao sam doći u Općinu i posjetiti načelnika prvom prilikom kada budem u BiH. Evo to se i desilo. Prizanje koje sam dobio mi je među najdražim, jer dolazi iz sredine gdje sam počeo svoj prve fudbalske korake“, kazao je Petković.

Dado_Petkovic_2019_2

Vladimir Petković je rodno Sarajevo napustio prije trideset godina. Nakon osrednje igračke karijere, počeo je trenersku. Trenirao je amaterske klubove, a profesionalno je radio kao socijalni radnik. Posljednjih šest godina je najbolji nogometni trener u Švicarskoj. Prvi je trener s Balkana u posljednjih pola vijeka koji je vodio slavni Lazio. Nakon Ćire Blaževića, jedini je iz regije na klupi reprezentacije Švicarske. S reprezentacijom te zemlje ostvario je najbolji rezultat svih vremena u kvalifikacijama za veliko takmičenje. Ugovor sa Savezom traje do 2020. Kaže da bi mogao i ranije otići, ako dobije dobru ponudu iz neke od jačih evropskih liga.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0