Unutrašnji radovi na novoj osnovnoj školi u Hadžićima gotovi u novembru

Radovi na izgradnji nove osnovne škole u Hadžićima u punom su jeku. Trenutno se realizuje ugovor potpisan između Kantona Sarajevo, Općine Hadžići i izvođača radova vrijedan 1.500.000 KM. Prema riječima direktora firme “Džemotrans” d.o.o Hadžići Horman Džemila, unutrašnji radovi na ovom veleljepnom objektu bit će okončani sredinom novembra ove godine.

Nova_osnovna_skola_2014_3

– Radimo ubrzanim tempom sedam dana u sedmici. Veliki broj majstora završava poslove na postavljanju podova, klimatizaciji, keramici, krečenju i konačno postavljanju vanjske fasade. Zadovoljan sam dinamikom i kvalitetom izvođenja radova. Za dva dana bit će završeni poslovi na drugom spratu škole. Ovo će biti najljepša osnovna škola u Kantonu Sarajevo i na ponos svim građanima općine Hadžići, kazao je Horman Džemil.

Objekat je namijenjen odvijanju nastave za devetogodišnju školu kapaciteta 750 učenika u skladu sa važećim općim normativima i pedagoškim standardima za osnovni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Sastoji se iz dva dijela, centralnog spratnosti P+1, gabarita 35×47 metara i fiskulturne sale dimenzija 16×28 metara. Glavni ulaz za učenike je sa sjeverne strane sa recepcijom u prostor za više namjena. Prostor za više namjena je okružen hodnicima, glavnim stepeništem, požarnim stepenicama, atrijem i toplom vezom sa prostorima za fizičko vaspitanje. U prizemlju je smješteno sedam učionica, školska kuhinja sa trpezarijom i prostorom za objedovanje i prostorom za osoblje, društvene prostorije-čitaonica i biblioteka, upravne prostorije-zbornica sa odjeljenjem za pušače, uprava škole, administracija, prostorija za sastanke, prostorija za psihologa i za prijem roditelja. Na sparatu su smještene nastavne prostorije, učionica za informatiku, kabinet za muzičko vaspitanje, laboratorije za prirodne nauke, laboratorij za fiziku i hemiju, kabinet za strane jezike, kabinet za likovno vaspitanje i pet učionica za izvođenje predmetne nastave. U veznom dijelu objekta je audio-vizuelni kabinet za rad u grupama, višenamjenski prostor (projekcije, predavanje isl).

Općinski načelnik Hamdo Ejubović izrazio je zadovoljstvo ranije postignutim dogovorom sa vladom Kantona Sarajevo kojim su obezbijeđena sredstva za nastavak izgradnje ove škole. Kako je kazao škola će prve učenike primiti u septembru 2015. godine.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0