Studenti Mašinskog fakulteta Sarajevo treći na “Mašinijadi 2019”

Predstavnici Vijeća studenata “Mašinac” sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetili su jučer Općinu Hadžići i načelnika g. Hamdu Ejubovića te mu tom prilikom uručili zahvalnicu za nesebičnu podršku i sufinansiranje odlaska naših studenata na 59. po redu Mašinijadu koja je održana u Bečićima u Crnoj Gori.  Na ovogodišnjoj Mašinijadi je učestvovalo ukupno 13 fakulteta iz regiona, a Mašinski fakultet Sarajevo je, zauzevši treće mjesto u ukupnom plasmanu, najbolje plasiran bh. fakultet.

Mašinci_2019

Mašinijada je mjesto okupljanja studenata mašinskih fakulteta iz regiona gdje se pored druženja takmiči u oblastima znanja i sporta. Takmičenja znanja su održana iz sedam predmeta i to: Mehanika fluida, Mašinski elementi, Matematika I, Matematika II, Opšta mehanika, Otpornosti materijala i Termodinamika.

Mašinci_2019_8

U ukupnom plasmanu naši studenti su zauzeli treće mjesto. Trud i zalaganje studenata rezultirali su kolosalnim uspjehom koji je svojevrstan pokazatelj da Mašinski fakultet Sarajevo s pravom uživa status jednog od najboljih fakulteta iz ove oblasti u regionu.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0