Saopćenje za javnost Kolegija Općinskog vijeća Hadžići i Općinskog načelnika povodom trenutne situacije sa migrantima

U zgradi Općine Hadžići večeras je završena zajednička hitna sjednica Kolegija Općinskog vijeća Hadžići i Općinskog načelnika povodom trenutne situacije sa migrantima i najave dolaska novih 250 migranta sa područja Unsko-sanskog kantona u bivšu kasarnu “Ušivak”.

20190221-850_0407

Sjednici su pored predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Hadžići prisustvovali: Mevludin Halilović Komesar MUP-a KS,

20190221-850_0495

Dražen Rozić koordinator projekata za prihvatni centar “Ušivak” ispred Međunarodne organizacije za migracije, Muris Selimović ispred Službe za poslove sa strancima BiH, zastupnik u Parlamentu FBiH sa područja općine Hadžići Eldar Čomor te zastupnica u Skupštini KS sa područja općine Hadžići Admela Hodžić.

20190221-850_0475

Okupljeni su u svoje ime i ime građana općine Hadžići zatražili hitno i nedoložno od nadležnih institucija da težište migrantske krize rasporede širom BiH, a ne kao do sada samo na nekoliko općina Federacije BiH. Višesatna, konstruktivna sjednica polučila je i saopštenje za javnost koje vam u cjelosti prenosimo.

MergedFile MergedFile

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0