Rukovodstvo FK Radnik na sastanku sa načelnikom Ejubovićem

Općinski načelnik Hamdo Ejubović primio je danas u radnu posjetu rukovodstvo Fudbalskog kluba Radnik, a u povodu ulaska našeg tima u Prvu ligu FBiH. Sastanku su prisustvovali predsjednik kluba Ekrem Tufo, trener prvotimaca Damir Beća, sekretar Samid Kahrimanović i kapiten Mudželet Ismir. Govorilo se o protekloj sezoni, očekivanjima od sljedeće, i novim ulaganjima lokalne zajednice u razvoj infrastrukture. Inače, naš klub ove godine proslavlja 70 godina postojanja.

Radnik_2019_1

“Najbolji poklon klubu koji ove godine puni 70 godina jeste ulazak u viši rang takmičenja. Imali smo najbolji prvi dio sezone u čitavoj Evropi. Nismo izgubili ni jednu utakmicu. Uspješni smo bili i u nastavku te na kraju zauzeli prvo mjesto. Naravno, ogroman je trud uložen kako od strane uprave, trenera i samih igrača, a sve to ne bi bilo moguće bez finansijske podrške naše Općine i Općinskog načelnika. Ako nas budu pratile finansije, siguran sam da možemo postati stabilan prvoligaš“, poručio je predsjednik kluba Ekrem Tufo.

Radnik_2019_5Radnik_2019_3

„Često me pitaju na gostovanjima kako funkcioniše i opstaje sport na našoj općini. Svugdje govorim da naša Općina ulaže velika sredstva u sport kako u fudbal, košarku, rukomet, borilačke sportove itd. Takoreći svi smo na Općinskom budžetu. Onaj ko radi uvijek ima punu podršku naše lokalne zajednice i Općinskog načelnika. Ovom prilikom im se zahvaljujem. Mislim da je naš domet upravo Prva liga FBiH“, kazao je Beća.

„Čestitam našim momcima na izuzetnom rezultatu i ulasku u Prvu ligu FBiH. Naravno viši rang takmičenja iziskuje i veća finansijska sredstva koja ćemo s naše strane obezbijediti. Podržat ćemo fudbal baš kao što smo i ostale sportove košarku, rukomet, borilačke sporotve, šahiste, odbojkaše itd. Naravno, mnogo novca smo uložili u sportsku infrastrukturu. I ove godine smo partneri sa krovnom evropskom fudbalskom asocijaciom UEFA-om, Nogometnim savezom BiH na unaprjeđenju infrastrukture FK Radnik gdje ćemo uložiti 200.000 KM, kazao je načelnik Ejubović.

Procijenjena vrijednost radova koji se odnose na unaprjeđenje infrastukture za razvoj omladinskog fudbala, odnosno izgradnje terena sa vještačkom travom u kompleksu FK Radnik iznosi 460.000 KM. Nogometni savez BiH putem UEFA-e obezbjeđuje 260.000 KM dok će Općina Hadžići finansirati 200.000 KM.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0