Prijem rukometašica povodom početka Premijer lige BiH

U povodu početka Premijer rukometne lige BiH danas je u kabinetu načelnika Općine Hadžići upriličen prijem za rukometašice i članove Upravnog odbora RK Hadžići. Naše rukometašice elitni rang takmičenja započinju utakmicom na domaćem terenu protiv HŽRK Katarina iz Mostara u subotu u 18:00 sati. Ujedno se odvijaju pripreme za nastup u europskim rukometnim takmičenjima. Kapiten RK Hadžići Malanović Berina uručila je zahvalnicu načelniku Hamdi Ejuboviću za nesebičnu podršku u radu i razvoju kluba u periodu 2014-2019. godina.

Rukometasice_2019ss (1)

„Drago mi je i ponosan sam da je naš ženski rukomet kao najtrofejniji sport naše općine uspio da se konsoliduje i vrati u sami vrh bosanskohercegovačke rukometne scene, gdje objektivno s obzirom na dugogodišnju tradiciju i zaslužuje da bude. Plasman u Challenge Cup obavezuje nas  da nastavimo pomagati procese u klubu u cilju kvalitetne promocije Hadžića kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni“, kazao je Ejubović.

Rukometasice_2019

U protekle dvije sezone cicibanke i kadetkinje kluba osvojile su titulu viceprvaka BiH dok su seniorke u prošloj sezoni osvojile 3. mjesto u Premijer ligi BiH te postale vicešampionke najmasovnijeg takmičenja, KUP-a Bosne i Hercegovine.

Rukometasice_2019ss (2)

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0