Premijer Denis Zvizdić boravio u službenoj posjeti Općini Hadžići

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić boravio je danas u radnoj posjeti Općini Hadžići gdje se sastao sa Općinskim načelnikom Hamdom Ejubovićem i zastupnikom u Skupštini Kantona Sarajevo sa područja naše općine Eldarom Čomorom.

Zvizdic_2018_1

Na sastanku su državnom premijeru Zvizdiću prezentirani potencijali naše općine, a razgovarano je o mogućnostima ulaganja u zdravstveni turizam. Općina Hadžići je s razlogom predmet interesovanja Vijeća ministara BiH. Naime, na području naše općine u zadnje četiri godine uspješno je realizovano nekoliko višemilionskih projekata stranih investitora u oblasti turizma. Danas su itekako prepoznatljive destinacije “Sarajevo Resort Osenik”, “Tarčin Forest Resort and Spa MGallery by Sofitel te “Country Side Resort” Lokve. Općina Hadžići je kod stranih investitora prepoznata kao poželjna, ali prije svega sigurna luka za investicije.

Zvizdic_2018_4

Zastupnik Čomor i načelnik Ejubović su iskoristili današnji sastanak te se zahvalili premijeru Zvizdiću na dosadašnjoj pomoći te pozvali premijera da nastavi posao stabilizacije prilika u zemlji, na donošenju zakona koji ubrzavaju i čine sigurnijim investicije.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0