• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA OPĆINSKOG VIJEĆA HADŽIĆI POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BIH

U Multimedijalnoj sali Hadžići, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je upriličena svečana akademija u organizaciji Općinskog vijeća Hadžići koja je okupila brojne zvanice iz političkog i društvenog života općine. Prije same svečanosti položeno je i cvijeće na Centralnom spomen – obilježju ispred zgrade Općine.

Predsjedavajući Općinskog vijeća, Alen Bašić, na početku akademije, pozvao je prisutne da se Fatihom i minutom šutnje sjete palih branitelja, bez čije hrabrosti, odlučnosti i žrtve Bosna i Hercegovina ne bi ostvarila puni državni suverenitet.

“Historiju moramo učiti svaki dan. Bez obzira na to koliko su bile jake te destabilizirajuće snage, mi koji želimo jedinstvenu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu, moramo biti ustrajniji i jači u borbi za takvu domovinu, jer druge nemamo. Svima onima koji osporavaju njenu državnost poručujem, da ukoliko im se ne sviđa živjeti sa nama, mogu slobodno da idu tamo gdje ih srce vuče, ali da ni pedalj ove zemlje neće ponijeti sa sobom, osim one na cipelama”, istakao je, između ostalog, predsjedavajući Bašić u svom obraćanju.

Općinski načelnik Hamdo Ejubović je uz čestitke podsjetio prisutne kako je Bosna i Hercegovina zemlja svih onih koji je istinski vole.

“Bosna i Hercegovina je primjer da na jednom malom prostoru, mogu živjeti svi narodi, nebitno na koji način se oni Bogu mole ili ne mole. Na zemlji, ovako male površine, mogu skupa živjeti sve četiri svjetske religije, a i onih drugih bezbroj. Svim neprijateljima ove zemlje poručujemo da mi nju ne damo, od neprijatelja ćemo da je branimo, izdaju ćemo da prepoznamo, a za Bosnu i Hercegovinu ćemo da izginemo, kao i oni prije nas”, kazao je načelnik Ejubović u svom obraćanju.

Program svečane akademije upotpunio je bosanskohercegovački glumac Mirza Mušija, dok su muzički performans imali Almir Hukelić Aka, Elma Agić i Vahid Đuzo.