• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Izricanje drugostepene presude u predmetu Fadil Čović i dr: Noćas održan hitan sastanak Koordinacije boračkih udruženja općine Hadžići

Na inicijativu Koordinacije boračkih udruženja općine Hadžići, a s čim je upoznat i saglasan Kolegij Općinskog vijeća Hadžići večeras je u zgradi Općine Hadžići održan hitan sastanak sa jednom tačkom dnevnog reda – Izricanje drugostepene presude u predmetu Fadil Čović i dr koja je zakazana sa sutra, četvrtak 10.6.2021. godine u 09:00 sati.

Naime, Vijeće Odjela I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine je u krivičnom predmetu Mustafa Đelilović i dr., nakon održanog glavnog pretresa, dana 5. jula 2018. godine izreklo prvostepenu presudu kojom su optuženi: Mustafa Đelilović, Fadil Čović, Mirsad Šabić, Nezir Kazić, Bećir Hujić, Halid Čović, Šerif Mešanović i Nermin Kalember oglašeni krivim za krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) koji je preuzet na osnovu Zakona o primjeni Krivičnog zakona Republike Bosne i Hercegovine i Krivičnog zakona SFRJ, u vezi sa članom 22. i 30. istog Zakona.

Koordinacija ostaje pri svome ranije iznešenom stavu da naši prvaci nisu ratni zločinci i očekujemo uvažavanje žalbi optuženih.

POZIVAMO ZAINTERESOVANE GRAĐANE OPĆINE HADŽIĆI DA SUTRA, ČETVRTAK 10.6.2021., SVOJIM PRISUSTVOM PRED SUDOM BIH ISKAŽU PODRŠKU NAŠIM HEROJIMA.

ZA SVE ZAINTERESOVANE ORGANIZOVAN JE PREVOZ ISPRED NOVE OSNOVNE ŠKOLE HADŽIĆI U 07:30 SATI.

Koordinacija boračkih udruženja općine Hadžići