• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

U 2020. godini Općina Hadžići i Merhamet donirali 1295 prehrambenih paketa

Općina Hadžići i Osnovni odbor „Merhameta“ Hadžići, koji djeluje u okviru Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo, u protekloj 2020. godini podijelili su 1295 prehrambeno-higijenskih paketa kako korisnicima “Merhameta” tako i porodicama koje su usljed pandemije koronavirusa ostale bez posla. Mnogo je uspješno realizovanih projekata iza Osnovnog odbora “Merhameta” u Hadžićima kojim rukovodi sekretar Elvedin Memić.

“Osnovni odbor “Merhameta” u Hadžićima je u stalnoj komunikaciji sa građanima. Evidentiramo sve njihove zahtjeve i potrebe i izlazimo u susret u svim situacijama. To podrazumjeva široki spektar akcija od podjele prehrambeno-higijenskih paketa, kupovine lijekova, kupovine drva za ogrjev pa do prevoza do doktora. Često nalazimo donatore za otplatu kredita, plaćanje dugova za komunalije, nekima je potreban samo razgovor”, govori Memić.

Pomoć koju “Merhamet” i Općina Hadžići prikupljaju i distribuiraju ne odnosi se samo na domaće stanovništvo već se ta pomoć dijeli širom Bosne i Hercegovine onima koji su u potrebi.

“U godini iza nas podijelili smo 800 kg kurbanskog mesa, 200 kg hurmi, donirali smo 30 metara drva i dva puta smo u saradnji sa turskom fodacijom dijelili po 160 prehrambeno-higijenskih paketa. ASA Holding je donirala 70 paketa, Kuvajtska organizacija 50 i Merhamet regija Sarajevo 30 paketa. Pripremili smo i 109 novogodišnjih paketića i 20 paketa za bebe. Ovom prilikom se zahvaljujem svim donatorima kao i mnogobrojnim pojedincima, našim sugrađanima, koji anonimno pomažu Merhamet. Posebno se zahvaljujem Općini Hadžići i načelniku Hamdi Ejuboviću koji za nas uvijek ima razumjevanja i bezrezervno podržava akcije “Merhameta””, kazao je sekretar Memić.

Uz sekretara Elvedina Memića treba pomenuti i ime Bilala Bandića člana Mreže mladih Islamske zajednice BiH koji je stalni volonter u Osnovnom odboru “Merhameta” u Hadžićima.