• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obavještenje za javnost

Zbog velikog broja upita građana i učesnika projekta dodjele visoko steonih junica na području općine Hadžići obavještavamo javnost da je objava na društvenim mrežama o navodnom obolenju dodijeljenih junica laž i ima za cilj obmanjivanje javnog mjenja, izazivanje straha i panike među građanima Hadžića.

U trenutku dok se lokalna zajednica i njeni građani svim silama bore protiv negativnih ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom pojavili su se neodgovorni pojedinici koji lažima ruše ugled i nanose materijalnu štetu marljivim poljoprivrednicima i stočarima naše općine.

Prema podacima Veterinarske ambulante Hadžići na području općine Hadžići NE POSTOJI aktivni slučaj zaraznog oboljenja i NE POSTOJI ni jedno rješenje veterinarske inspekcije vezano za postojanje zarazne bolesti.

Ono što sami proizvedemo u godinama pred nama bit će od velike važnosti za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica prouzrokovanih koronavirusom. Iz tog razloga Općina Hadžići je pokrenula akciju jačanja poljoprivrede kroz razne projekte kao što su dodjela plastenika, motokultivatora, motokopačica, sjemenskog materijala pa sve do podjele visoko steonih junica. U 2021. godini Općina će znatno povećati izdvajanja za poljoprivredu.