• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Saplast: U jeku pandemije zaposleno novih 15 radnika

Od osnivanja 1997. godine do danas, kompanija Saplast iz Hadžića bilježi konstantan rast i razvoj. Osim što je jedan od vodećih proizvođača PVC i ALU stolarije u BiH, kompanija je uspjela ući i na brojna tržišta širom Evrope gdje su realizirali stotine projekata u preko 20 zemalja.

Danas je Saplast firma respektabilna na domaćem i europskom tržištu koja upošljava 145 radnika i ostvaruje promet više od 16 miliona KM na godišnjem nivou sa tendecijom rasta. U jeku pandemije koronavirusa COVID-19 ovo preduzeće je povečalo broj uposlenih za 15 osoba.

Na poziv direktora gospodina Senada Preljevića, Saplast je danas obišao Općinski načelnik gospodin Hamdo Ejubović.

“ U 2017. godini Saplast je upošljavao 110 radnika, a 2020. godine taj broj se povečao na 145 zaposlenih. Proizvodnih radnika je bilo 79, a danas ih je 110. Uglavnom su radnici su područja općine Hadžići. Za vrijeme pandemije koronavirusa nismo ni jednog radnika otpustili, čak smo uposlili novih 15 ljudi. Firma ima zdrave osnove za daljni razvoj. Nalazimo se u jednoj situaciji kada ne možemo po pitanju kapaciteta odgovoriti na potražnju i primorani smo u naše poslovanje uvoditi kooperante.

Bilo bi nam veoma važno da nađemo rješenja kako da firmu prostorno proširimo i zadržimo trend razvoja. Iz tog razloga smo danas pozvali načelnika Ejubovića gdje smo ga upoznali sa našim potrebama. Moram napomenuti da smo do sada imali izvanrednu saradnju sa Općinom Hadžići i načelnikom Ejubovićem. Vjerujem da će saradnja i ovaj put biti uspješna na dobrobit sviju nas”, kaže direktor Preljević.

“Kada su u pitanju investicije u privredu, kako one strane tako i domaće, službe Općine Hadžići, Općinski načelnik i Općinsko vijeće Hadžići su na raspolaganju 24 sata u sedmici. U bilo koje doba dana. U vremenu kada pandemija uništava privredu i radna mjesta Saplast zapošljava nove ljude. Sa naše strane učinit ćemo sve da im pomognemo”, poručio je Ejubović.