• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obilježena 28. godišnjica stradanja mještana Grivića i Vrančića

Polaganjem cvijeća, učenjem Jasina i Fatihe na šehidskom mezarju Grivići i mezarju Vrančići danas je obilježena 28. godišnjica stradanja stanovnika ova dva hadžićka naselja.

U toku agresije na BiH, 21. juna 1992. godine tokom agresorskog napada na Griviće i Vrančiće živote su izgubili: Hasan Dupovac, Emir Dupovac, Adnan Dupovac, Dinan Dupovac, Fahrudin Čović, Vahid Čović, Meho Čović, Derviš Mujić, Amir Mujić, Midhat Drina i Ejub Drina.

Šest borca koji su poginuli bili su sinovi jedinci. Od njih šest, trojica su bili posljednji muški potomci određenih familija. Njihovom pogibijiom ugasile su se i te porodične loze. Delegaciju Općine Hadžići predvodio je predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Mirza Mušanović.

Cvijeće su još položile delegacije Koordinacije boračkih udurženja, Mjesna zajednica Grivići i OO SDA Hadžići. Vjerski dio programa vodio je imam Džemata Grivići Velid ef. Dupovac.

Valja napomenuti da je tema današnje hutbe džuma namaza u Grivićima bila posvećena šehidima Bosne i Hercegovine. Džumu namaz je predvodio i hutbu održao hafiz Ammar-ef. Bašić.