Počelo asfaltiranje puta Kahrimani – Ferhatlije

Radnici preduzeća “Bucomerc” d.o.o. Kiseljak počeli su jutros sa asfaltiranjem dionice puta Kahrimani-Ferhatlije duge 1.040 metara. Širina asfalta je šest metara, uz dodatak pripadajućih bankina. Vrijednost radova iznosi 700.000 KM, a finansira ih Općina Hadžići, ministarstvo privrede KS i Direkcija cesta KS. Općina Hadžići je sa 55.000 KM finansirala i izgradnju željezne ograde u kasarni “Zaim Imamović” koja graniči sa trasom puta. Nadzor nad izvođenjem radova vrši “Panprojekt” d.o.o Hadžići.

– Do subote će naši građani imati gotov, moderan, šest metara širok asfaltni put od Kahrimana do Ferhatlija. Hvala građanima na strpljenju koje su pokazali u ovim pripremnim radovima. Napominjem da je u trup puta ove dionice Kahrimani-Ljubovčići nešto ranije ugrađen novi kanalizacioni sistem. Urađena je i rasvjeta. Ove poslove, koji su izuzetno skupi moramo raditi postepeno, sistemski i kvalitetno. Ono što nas očekuje u narednoj godini jeste nastavak izgradnje širokog puta Ferhatlije – Ljubovčići. Trasa je izuzetno teška u pogledu rješavanja imovinskih poslova. Međutim, projekat će biti gotov, kazao je Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

Dionica puta Kahrimani-Ferhatlije je dio projekta izgradnje i asfaltiranja trase Kahrimani-Ljubovčići ukupne dužine 2,9 kilometara koja će u konačnici koštati oko 1,9 miliona KM. Po završetku ovog projekta građani ovog dijela općine imat će savremenu putnu komunikaciju i čistu životnu sredinu. U isto vrijeme otvaraju se ogromni turistički potencijali iskorištavanja sjevernih padina planine Bjelašnice.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0