Općinsko vijeće Hadžići: Rebalansom Budžet povećan za 1,8 miliona KM

Na današnjoj devetoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići većinom glasova je usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Budžeta Općine Hadžići za 2017. godinu. Vijećnici su usvojili povećanje krovnog finansijskog dokumenta naše općine u iznosu od 1.819.200,00  KM, tako da ukupni predloženi Budžet Općine Hadžići za 2017. godinu iznosi 13.800.000,00 KM.

Opcinsko_vijece_Hadzici_9_sjednica_2017_2 Opcinsko_vijece_Hadzici_9_sjednica_2017_28

– Danas ovu sjednicu možemo smatrati svojevrsnim praznikom za našu Općinu. Povećanje budžeta za 1,8 miliona KM u prilikama u kojima se nalazi cjelokupno bh. društvo je nešto što treba itekako pozdraviti. Općine slične nama, izvan Kantona Sarajevo, imaju budžet od četiri do pet miliona i bave se pukim preživljanjem. Mi hvala Bogu, napornim radom postižemo odlične rezultate i u mogućnosti smo da i dalje nastavimo rapidan razvoj, kazao je Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

Vijećnici su usvojili i Odluku o verifikaciji mandata članovima Savjeta mjesnih zajednica u Općini Hadžići izabranim na izborima održanim 01. jula 2017. godine.

Opcinsko_vijece_Hadzici_9_sjednica_2017_1 Opcinsko_vijece_Hadzici_9_sjednica_2017_14

Igman je popularna destinacija za boravak u prirodi, tjelesne rekreacijske aktivnosti, planinarenje i skijanje i jedno je od aktivnih izletišta građana Sarajeva kojima je omogućeno korištenje prostora za nogomet, odbojku, košarku, vožnju biciklom, trčanje, šetnju i sl. u ljetnom periodu i za skijanje i sankanje u zimskom periodu. Na Igmanu su idealni ekološki i klimatski uslovi, najveća koncentracija ozona u Evropi, daju mu epitet klimatskog lječilišta. Shodno tome Vijećnici su danas jednoglasno usvojili Odluku o izradi Urbanističkog projekta  „Igman – Veliko polje“ koji će se dalje realizovati sa Vladom Kantona Sarajevo. Na dnevnom redu su još bile i usvojene slijedeće tačke dnevnog reda: Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Općinskog vijeća Hadžići, Odluka o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje, Zaključak Općinskog vijeća Hadžići o izmjeni Godišnjeg kalendara obilježavanja značajnih događaja, datuma i ličnosti u Općini Hadžići, Informacija o stanju poljoprivrede na području općine Hadžići, Informacija o unutrašnjoj organizaciji i stanju kadrova općinskih službi za upravu Općine Hadžići i Kabinetu Općinskog načelnika, Izvještaj o realizaciji zaključaka sa prethodnih sjednica Općinskog vijeća Hadžići, Rješenja imovinsko – pravne službe te Vijećnička pitanja, odgovori i inicijative.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0