Općina Hadžići stipendira 55 studenata i 49 učenika

Danas je u Multimedijalnoj sali Hadžići organizovan tradicionalni svečani prijem  i dodjela ugovora stipendistima za školsku/akademsku 2019/2020. godinu. Ugovore je studentima dodijelio općinski načelnik g. Hamdo Ejubović, a učenicima šefica Službe za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove g. Suada Kalem.

Stipendije2020_45

Općinsku stipendiju će primati 55 studenata i 49 učenika srednjih škola. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM, a za studente 100 KM mjesečno.  Općina Hadžići je za ovu namjenu izdvojila 79.500 KM.

Stipendije2020_43

“Dobili ste sredstva sa kojima ćete svojim roditeljima olakšati finansiranje školovanja. Mi ulažemo u sve što je potrebno mladima, a ne samo u stipendije. Ulažemo u sve segmente kako obrazovne, sportske, kulturne i druge s ciljem da obezbijedimo pristojne uslove za razvijanje. Iz tih razloga pomažemo i vas da stanete na svoje noge i preuzmete vođstvo ove općine ili da u punom kapacitetu učestvujte u njenom napretku.

Stipendije2020_35

Ovdje pustite korijen, ovdje razmišljajte o načinima kako da se ova zajednica diže i razvija, da se ova zemlja razvija, a ne da stičemo znanje i kvalifikacije, diplome koje iza sebe imaju veliku vrijednost i onda sve to odnesemo i poklonimo nekome drugom. Vrijedno je boriti se za ovu zemlju.

Stipendije2020_15

Za nju je mnogo krvi proliveno. Treba malo strpljenja i odlučnosti da se izborite za ono što vama treba. Uključite su u tu borbu. Nemojte biti pasivni, nemojte pravdu tražiti samo preko tehnoloških pomagala. Budite sudionici razvoja u stvarnom životu.

Stipendije2020_28

Puno zdravlja i uspjeha u školovanja  vama i vašim roditeljima. Nema bolje zemlje od ove. Ni za jednu se ne vrijedi boriti kroz učenje kao što se vrijedi boriti za ovu zemlju”, poručio je Ejubović.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0