Općina Hadžići: Ruksaci i školski pribor za sve prvačiće

Poštovani roditelji, nova školska 2019/20 u odgojno-obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo počinje u ponedjeljak 2. septembra. Na području općine Hadžići osnovci će nastavu pohađati u četiri osnovne škole: OŠ “6. mart” Hadžići, OŠ “Hadžići” Hadžići, OŠ “9. maj” Pazarić i OŠ “Hilmi ef. Šarić” Tarčin.

Za učenike koji prvi put sjedaju u školske klupe, Općina Hadžići na čelu sa načelnikom g. Hamdom Ejubovićem, osigurala je ruksake i školski pribor. Ruksaci i pribor bit će dodijeljeni na svečanostima koje organizuju škole u povodu početka nove školske godine.

Nova_osnovna_prvacici_2017_70

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja izvršilo je nabavku besplatnih udžbenika za učenike II, III i IV razreda osnovnih škola koji su u stanju socijalne potrebe.

Za novu školsku godinu učenici će koristiti iste udžbenike koji su bili na spisku kao i prethodne godine, osim onih koji su, eventualno, u međuvremenu dobili negativnu recenziju.

DSC_0769

Informacije o opremi koja je potrebna za nastavni predmet Tjelesni i zdravstveni odgoj, školski pribor i ostali neophodni materijal za nastavu dobit ćete od učitelja/razrednika, odnosno direktora škole ili pročitati na web stranici škole.

Sretan polazak u školu za prvačiće kao i sretan početak školske godine svim ostalim učenicima i učenicama.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0