Općina Hadžići ne prodaje Veliko polje na Igmanu

Općina Hadžići prodaje Veliko polje arapskom preduzeću, naslov je zlonamjernog web portala BNN.BA. Logika autora ovog teksta je jednaka logici po kojoj su “Nadrealisti” prodali Vijećnicu američkom turisti za vrijeme Olimipijade 1984. godine. Istina, koja ovom portalu nikad nije bila važna je slijedeća, Općina Hadžići nije vlasnik ni jednog kvadrata zemlje na Velikom Polju -Igman. Dakle ne možete prodati nešto što nije vaše.

Zabavni park Sunnyland, čiji je vlasnik šeik Mohammed al Qasimi, otvoren je u augustu prošle godine. Od tada je postao jedno od omiljenih mjesta za građane Sarajeva, ali i turisti su redovni gosti na Zlatištu. Ko god je vikendom krenuo prema Trebeviću svjedočio je kolonama vozila i velikoj gužvi upravo jer svi žele vrijeme s porodicom ili prijateljima provesti u Sunnylandu.

Šeik Mohammed al Qasimi je itekako važan za Općinu Hadžići jer je postao vlasnik  Hotela Feri na Velikom polju na Igmanu. Pozitivnu priču sa Trebevića želi prenijeti na naš Igman. Njegovo pismo namjere je shvaćeno ozbiljno i prezentovano Općinskom vijeću Hadžići koje je na sjednici 27.07.2017. godine jednoglasno usvojilo Odluku o pristupanju izradi Urbanističkog projekta  „Igman – Veliko polje“. Investitor, kao vlasnik Hotela „Fery“ ima namjeru graditi turistički sportsko-rekreativni centar u području Velikog polja. Općina Hadžići je iskazala interes za aktiviranje ovog područja u svrhu uređenja i razvoja, uz uslov da se za njegovu realizaciju, izgradnju i korištenje prostora mora obezbijediti planska osnova koja treba da korspondira sa odrednicama razvoja ovog područja prema planovima višeg reda i namjenom i sadržajima vezanim za imidž „Zimskog olimpijskog centra Igman“. Investitor ima namjeru graditi turistički centar opremljen sadržajima namjenjenim turistima, moderan resort namjenjen pripremama sportskih ekipa, boravku djece, škole u prirodi, te generalno obezbijediti uslove za welness i rekreaciju.

“Ono što nas interesira je broj zaposlenih na pojedinom projektu i količina novca koja ulazi u Bosnu i Hercegovinu. Druga stvar koja nas interesira je značaj projekta i njegova korist. Mi još uvijek nismo završili projekt Sunnylanda. Pred nama je sada projekt hotela i sportskog kompleksa na Igmanu, čija cijena bi mogla dostići 10 miliona eura. Planirano je blizu 100 radnih mjesta na tom objektu”, kazao je  Šeik Mohammed al Qasimi.

Sve o projektu sportsko-rekreativnog centra na Velikom polju Igman možete pročitati u Odluci o pristupanju izrade urbanistčkog projekta “Igman-Veliko polje” Općinskog vijeća Hadžići na linku ispod.

ODLUKA O PRISTUPANJU IZRADE URBANISTČKOG PROJEKTA “IGMAN-VELIKO POLJE”

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0