Općina Hadžići donirala računarsku opremu OŠ “Hilmi ef. Šarić” Tarčin

Općinski načelnik Hamdo Ejubović posjetio je danas OŠ “Hilmi ef. Šarić” gdje je s direktorom Subašić Nerminom pustio u rad obnovljeni kabinet informatike. Osnovna škola iz Tarčina obratila se zahtjevom Općini Hadžići za donacijom računarske opreme i školskih tabli. U kabinetu informatike obnovljeno je 16 zastarjelih CRT monitora i donirane su četiri nove centralne jedinice. Također, donirane su školske table kao osnovno nastavno sredstvo.

Informatika_Tarcin_2014_1

– Općina u sistemu vlasti kakav je sada na snazi nema obavezu da nabavlja opremu za osnovne i srednje škole koje se nalaze na njenom području. Međutim, mi smo do sada pomogli mnoge projekte izgradnje i opremanja naših osnovnih i srednje škole. Želimo da naši učenici, naša djeca, u pogledu uslova i opremljenosti ne zaostaju ništa za djecom iz drugih dijelova Kantona Sarajevo. Gradimo i novu osnovnu školu u Hadžićima koja će biti jedna od najboljih u BiH. Potrudit ćemo se da vam obezbjedimo sve što imaju i drugi, a vi se potrudite da budete bolji od svih, kazao je Općinski načelnik Hamdo Ejubović učenicima OŠ “Hilmi ef. Šarić” Tarčin.

Informatika_Tarcin_2014_15

Direktor Nermin Subašić je kazao kako kantonalni budžet nije predvidio ni dozvolio nabavku opreme te da se i ovaj put pomoć zatražila od Općine.

– Želim da se zahvalim načelniku i uposlenicima Općine na doniranoj opremi. Ovo nam mnogo znači. Školskim budžetom nismo u stanju nabaviti ovakva sredstva za rad kako bi pratili stalni razvoj i napredak informatičkih tehnologija. CRT monitori, koji su tu bili, su jako opasni za zdravlje djece i imali su visok stepen zračenja. Uvijek smo imali odličnu saradnju sa Općinom i nadam se da će tako ostati i u budućnosti, istakao je Subašić.

Na kraju posjete OŠ “Hilmi ef. Šarić”, načelnik Ejubović dobio je zahvalnicu od učenika i uposlenika za doprinos i podršku u unapređenju odgojno-obrazovnog rada škole.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0