Općina Hadžići donirala informatičku opremu Zavodu za zaštitu žena i materinstva

Općina Hadžići donirala je danas informatičku opremu vrijednu 7.000 KM Zavodu za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo, lokalitet Hadžići. Ugovor u Domu zdravlja Hadžići potpisali su Općinski načelnik Hamdo Ejubović i direktor Zavoda dr. Mithat Kurtović.

Donacija_informaticke_opreme_Dom_zdravlja_2017_7

– Zahvaljujući spremnosti i dobroj organizovanosti jedne Općine na čelu sa načelnikom Ejubovićem, mi smo sada potpuno opremljni za pružanje primarne ginekološke zdravstvene zaštite našim pacijentima. Ova računarska oprema je zadnja karika u lancu elektronskog povezivanja zdravstvenih ustanova i treba naglasiti da je Općina Hadžići prva koja je nama donirala ovakvu opremu. To pokazuje jednu brigu i domaćinski odnos prema pacijentima koji ulaze u ovu ustanovu. Zbog toga se još jednom zahvaljujem Općini Hadžići i načelniku  Ejuboviću, kazao je Prim. mr.sci.dr. Mithat Kurtović, direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo.

Donacija_informaticke_opreme_Dom_zdravlja_2017_8

– Ukoliko bude bilo potrebe da iz Hadžića pošaljem pacijenticu u Sarajevo na dodatne pretrage, imam mogućnost da elektronskim putem zakažem termin. Od sada imamo sve podatke na jednom mjestu, skraćujemo vrijeme koje smo gubili ručnim pisanjem i ostavljamo ga pacijentima. Ovo je veliko olakšanje za naš posao i naše pacijente te se s toga zahvaljujem općinskim strukturama na čelu sa načelnikom Hamdom Ejubovićem, objasnio je neke od vrijednosti donirane opreme dr. Murat Đuderija.

Donacija_informaticke_opreme_Dom_zdravlja_2017_9 Donacija_informaticke_opreme_Dom_zdravlja_2017_10

– Iako nije naša nadležnost da intervenišemo u oblasti zdravstva, to je nadležnost Kantona Sarajevo, mi ipak želimo da naši građani imaju dobru zdravstvenu zaštitu. Ne propuštamo prilku da se ta oblast poboljša.  Zavodu za zaštitu žena i materinstva dodajemo ono što je falilo poslije doniranja ultrazvučnog aparata od strane Japanske ambsade u BiH. Bilo je potrebno osoblje ovog zavoda opremiti informatičkom opremom kako bi olakšali rad i uvezali Hadžiće sa cjelokupnim sistemom zdravstvene zaštite u Kantonu. Ono čime nismo zadovoljni je nedostatak kvalitetnog kadra koji bi radio u ovim institucijama, fale nam ljekari opšte prakse, a isto tako i specijalisti Taj dio će morati završiti Ministarstvo zdravstva KS jer smo mi sa svoje strane učinili sve što smo mogli da podignemo kvalitet zdravstvnih usluga na području općine Hadžići. Ono što slijedi jeste sfotverska nadogradnja ultrazvučnog aparata koji smo nedavno donirali u saradnji sa direktorom “Hoše komerca” gospodinom Izetom Bozalijom. Također, kupujemo i jedan aparat za radijalnu endodermnu terapiju zasnovan na pulsnom vakuumu, kazao je načelnik Ejubović.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0