Održano zborovanje lovaca LD „Bjelašnica“ Hadžići

U subotu, 8. juna 2019. godine u Društvenom domu Pazarić održano je zborovanje lovaca Lovačkog društva “Bjelašnica” Hadžići, a u povodu otvora lova na srndača. Tom prilikom dodijeljena su savezna odlikovanja i priznanja zaslužnim članovima Društva. Posebno priznanje za doprinos razvoju lovstva na području općine Hadžići dobio je načelnik Hamdo Ejubović.

Lovci_2019_1 Lovci_2019_21

  • Ovo Lovačko društvo ima višegodišnju tradiciju što vi svi znate, a broji preko 350 članova. Od toga je 27 počasnih. Od zadataka koje smo uradili u periodu od zadnjeg zborovanja mogu napomenuti da smo zajedno sa Općinom Hadžići sufinansirali adaptaciju i popravku pojedinih lovačkih kuća i tu se posebno zahvaljujemo načelniku Ejuboviću. Također, u radni odnos smo primili i lovočuvara koji svoj posao radi zaista korektno i profesionalno. Ovaj Upravni odbor, poštovani lovci, stoji vama na raspolaganju. Sve vaše primjedbe i sugestije koje su u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima ćemo usvojiti i raditi na njihovoj implementaciji. Također vas pozivamo da zajedno poduzmemo sve mjere da zajedno unaprijedimo lovstvo. Puno sreće i zdravlja vama i vašim porodicima i dobar pogled, kazao je predsjednik LD „Bjelašnica“ Hadžići Mirsad Medić.

Lovci_2019_20 Lovci_2019_22

Prvi lovni dan bio je 9.6.2019.godine (nedjelja) i lov će se isključivo vršiti na području Sekcije Pazarić, tačnije u rejonu Lokve. Sve dodatne informacije članovi Društva mogu dobiti u svojim sekcijama ili kod Sekretara Društva.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0