Održana premijera video spota „Šam“ koji je posvećen stradanju djece u Svijetu

U organizaciji produkcije Naš Film, Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca i Gazi Husrev begove biblioteke, pod pokroviteljstvom Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, 6. aprila 2019. godine, u prepunoj sali GHB biblioteke u Sarajevu, održana je promocija video spota Šam, koji je posvećen ubijenoj djeci Svijeta. Inspiracija za izradu spota, teksta, muzike i aranžmana, došla je usljed stradanja dječaka Ajlana Kurdija iz Sirije.

16

Poznati bosansko-hercegovački glumac, sa holivudskom karijerom, Adnan Hasković, svoj doprinos promociji dao je u ulozi voditelja manifestacije. Ispred produkcijskog tima Naš Film obratio se izvođač poeme „Šam“ Mustafa Isaković, nakon čega je prikazan video spot. Nakon prikazivanja video spota, prisutnima su se obratili uvaženi akademici fra Mile Babić i Esad Duraković.

30

Na kraju promocije uručene su zahvalnice institucijama koje su finansijski podržale izradu ovog veoma zahtjevnog spota. Zahvalnice je uručio Mustafa Isaković ispred produkcije, zajedno sa pokroviteljom Reisu-l-ulemom dr Husein ef. Kazazovićem. Zahvalnice su primili Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići, Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Jusuf Nurkić i Ibrahim Hadžibajrić.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0