Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Hadžići

Pod predsjedavanjem Adija Kalema danas je održana 23. sjednica Općinskog vijeća Hadžići. U rekordnom vremenu 27 prisutnih vijećnika razmotrilo je sedam tačaka dnevnog reda od prvobitno predloženih devet.

Dodjela_stipendija_2019_3

Zbog proceduralnih razloga sa dnevnog reda su povučene Odluka o izmjenama Odluke o pristupanju izradi Urbanističkog projekta „Igman – Veliko polje“ i Odluka o vršenju strategijske procjene uticaja na okoliš za Urbanistički projekat „Igman – Veliko polje“. Naime radi se o propustu u Uredbi o provođenju Zakona o prostornom uređenju.

Usvojen Program rada Općine Hadžići za 2019. godinu

Vijećnici su usvojili izvještaje o radu Općinskog vijeća i Općine Hadžići za 2018. godinu. Jednoglasno je podržan Program rada Općinskog načelnika za 2019. godinu.

Dodjela_stipendija_2019_5

” U 2019. godini u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima nastavit ćemo radove na projektima koji su započeti u ranijem periodu, te početi nove, a odnose se na izgradnju objekata vodosnabdijevanja, izgradnju kanalizacionih sistema, asfaltiranje i rekonstrukciju puteva, izgradnju javne rasvjete, privođenje industrijskih, poslovnih i stambenih zona njihovoj namjeni, izgradnju sportskih ploha itd. Planovi su živa materija i mogu se dopunjavati, kazao je između  ostalog u obrazlaganju načelnik Ejubović.

 Novi član skupštine “Komunalca” je Aldin Ramić

Novi član Skupštine JKP “Komunalac” Hadžići je Aldin Ramić. Na toj funkciji Ramić je zamijenio dosadašnjeg člana Admelu Hodžić koja je izabrana za zastupnicu u Skupštinu Kantona Sarajevo na proteklim Općim izborima u BiH.

Dodjela_stipendija_2019_1

Imenovanje se vrši na period od 1. januara 2019. godine do okončanja konkursne procedure i konačnog imenovanja člana Skupštine JKP “Komunalac” Hadžići.

Problem GRAS-a, vijećnici žele model primjenjen u Općini Stari Grad Sarajevo

Predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Adi Kalem pokrenuo je inicijativu i predložio zaključak kojim bi se riješio problem neredovnog minibuskog saobraćaja na području općine Hadžići. Peticiji za hitno rješavanje problema javnog gradskog prijevoza Mjesnih zajednica Drozgometva i Osenik pridružili su se danas i vijećnici zajedno sa Općinskim načelnikom. Jednoglasno je usvojen zaključak kojim se zadužuje Općinsko vijeće da proslijedi peticije mjesnih zajednica i peticiju vijećnika ministru saobraćaja KS Adnanu Šteti, premijeru KS Edinu Forti te menadžmentu KJKP “Gras” Sarajevo.

_ADO2352

Općinsko vijeće Hadžići traži hitno rješavanje problema prijevoza u svim mjesnim zajednicama na području općine Hadžići i zahtjeva od resornog ministarstva da poduzme mjere na normalizaciji cjelokupnog minibuskog saobraćaja na području Hadžića jer je isti neredovan i u katastrofalnom stanju. Od Ministarstva saobraćaja KS traži se donošenje privremenog rješenja kojim se dozvoljava preduzeću “Centotrans” da uspostavi redovan minibuski saobraćaj na području općine Hadžići po modelu koji je primjenjen u Općini Stari Grad Sarajevo.

Demantirati neistine urednika i novinara BHT1

Vijećnici su jednoglasno podržali inicijativu vijećnika Zehre Marića (SDA) da se uspostavi radna grupa sačinjena od relevantnih ljudi Općinskog vijeća i Općine Hadžići koja će sačiniti demanti ili ispravak netačne informacije čijom su objavom povrijeđena prava, interesi i istina svih građana općine Hadžići.

Dodjela_stipendija_2019_10

Radi se o demantiju na prilog o godišnjici zatvaranja tzv. “logora Silos” u Tarčinu objavljenog na državnoj televiziji BHT1 27. januara 2019. u informativnoj emsiji Dnevnik 2 koju je vodio Vedran Prodić, a uredili Milan Đurović, Amel Nurković i Marko Radoja.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0