Održan sastanak Ejubović-Kulić

Danas je u zgradi Općine Hadžići održan radni sastanak kojem su prisustvovali načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović, v.d. direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo g. Mehmed Kulić i direktor Doma zdravlja Hadžići g. Fikret Ramić. Tema je bila rješavanje nagomilanih problema u pružanju zdravstvenih usluga na području naše općine. Gospodin Kulić je na funkciju v.d. direktora JU Dom zdravlja KS imenovan početkom maja ove godine. Iz tog razloga je načelnik Ejubović inicirao ovaj sastanak kako bi se razgovaralo o poboljšanju procesa rada i kvaliteta usluge koje građani dobijaju u Domu zdravlja Hadžići.

JUDZKS_2019

Stanje u oblasti zdravstvene zaštite na području općine Hadžići je alarmantno. O tome smo upoznali profesora Kulića. Nedostatak kadrova je naš najveći problem i pod hitno trebamo pet ljekara porodične medicine, sedam medicinskih sestara tehničara, tri stomatološke sestre, dva pedijatra, jednog inžinjera biohemije. Također potreban nam je rad oftamologa najmanje tri dana u sedmici, rad interniste pet dana u sedmici, rad neurologa tri dana u sedmici, rad psihologa pet dana u sedmici, rad otorinolaringologa tri dana u sedmici i rad psihijatra tri dana u sedmici. Mi smo sa naše strane učinili ogroman napor i izdvojili velika finansijska  sredstva da omogućimo građanima najbolju uslugu. To se odnosi na opremanje, renoviranje i izgradnju ambulanti porodične medicine, opremanje Doma zdravlja Hadžići najsavremenijom medicinskom opremom, utpoljavanje objekta, kupovinom medicinskog materijala itd. Najmanje što očekujemo je da JU Dom zdravlja KS riješi problem nedostatka kadrova, kazao je nakon sastanaka Ejubović.

JUDZKS_2019_2

Vršilac dužnosti direktora JU Dom zdravlja KS gospodin Kulić je obećao da će Dom zdravlja Hadžići staviti u vrh liste prioriteta.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0