Odana počast šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima MUP-a

Dan policije Kantona Sarajevo tradicionalno se svake godine  obilježava 6. aprila. Tim povodom Općina Hadžići i Udruženje “Veterani policije SJB Hadžići” organizovali su niz događaja kojima je odana počast šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima MUP-a. Na Centralno spomen-obilježje Hadžići položeno je cvijeće, a poginulim proučena Fatiha. Cvijeće je položeno i u zgradi MUP-a u Hadžićima gdje je organizovano druženje sa porodicama, saborcima i prijateljima poginulih policajaca. U svim džamijama na području općine Hadžići proučen je Jasin.

Dan_policije_2017_6 Dan_policije_2017_11

“U septembru 1991. godine pripadnici policije i rezervnog sastava su obukli vojne čizme i nisu ih skidali do kraja rata. Do završetka agresije na BiH. Na tom dugom ratnom putu, na gotovo svim ratištima u BiH, naši sinovi su ostavljali svoje živote. Kako smo prvi stali u odbranu BiH tako smo i zadnji platili ogroman ceh. Posljednjeg dana rata, na Godinjskim brdima poginulo je osam naših policajaca”, kazao je Nihad Šehić predsjednik Udruženja “Veterani policije SJB Hadžići”.

Dan_policije_2017_24 Dan_policije_2017_37

Udruženje “Veterani policije SJB Hadžići” pozivaju sve zainteresovane da 9.4.2017. godine u 13:00 sati posjete spomen-obilježje na Godinjskim brdima (Treskavica)  i odaju počast poginulim policajcima: Selimu Tufi, Atifu Tufi, Amiru Agiću,  Erik Tiro,  Edinu Hajro,  Rusmiru Nikšiću, Šabanu Muhibiću i Šemsudinu Čilašu. Svi oni poginuli su kada je mirovni sporazum već bio potpisan.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0