Obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

U prisustvu oko 300 poštovaoca lika i djela Čedomira Domuza, danas je na brdu Brezovača obilježena 25. godišnjica od pogibije ovog heroja. Da heroji ne umiru, dokaz jei ovaj veličanstveni skup koji je na novi, inovativan način približio heroje rata 1992 – 1995. svim građanima koji su danas bili na Brezovači.

Cedomir_Domuz_2017_3 Cedomir_Domuz_2017_6
,,Ono što je zapravo specifično i što ste svi sigurno primjetili je činjenica da među nama (organizatorima ovog događaja) nema niti jedan borac, i baš to je glavna razlika našeg udruženja I našeg načina obilježavanja godišnjica, u odnosu na sva druga, gdje su glavni nosioci aktivnosti preživjeli borci, ratni vojni invalidi ili nosioci najvećih ratnih priznanja. Naš cilj je da mladi ljudi, vaša djeca i unučadi, osmisle i realizuju i budu gorivo za pogon ovog udruženja. A vi, poštovani naši borci, vi ćete biti počasni gosti na našim manifestacijama. Baš vi će te biti oni koji će sjediti ponosno u prvim redovima, vi ćete biti oni koji će nam dati podršku, vi, preživjeli ćete biti neiscrpni materijal od kojeg ćemo sašiti jednu veliku priču, šarenu kao bosanski ćilim, sa svim svojim razlikama, specifičnostima, doživljajima, emocijama, sa svim onim što nam vi možete pružiti i ispričati.” – rekla je Sanja Sadiković.

Cedomir_Domuz_2017_1

Predsjednica Udruženja Grom u njedrima Igmana.
“Čedinu smrt sam doživio kao smrt mog rođaka Coceta, komandira ‘Kobre’ i kao Titovu smrt, kada sam pomislio da je kraj svijeta. I sada osjetim hladnoću i studen, kakva me bijaše obuzela kada sam ga mrtvog vidio…” – rekao je Nihad Šehić, saborac pokojnog Čedomira Domuza.

Cedomir_Domuz_2017_8 Cedomir_Domuz_2017_9 Cedomir_Domuz_2017_12

Programu su pristvovali i ministar za boračka pitanja, Muharem Fišo, delegacija Općine Hadžići te brojni članovi boračkih Udruženja, saborci i građani. Nakon programa upriličena je izložba ratnih uspomena porodice Domuz i kolekcionara Armina Fazlića.

Oslobođenje – EMIRA ASOTIĆ

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0