Načelnik Ejubović obišao infrastrukturne projekte

Na području naše općine nova građevinska sezona 2020. otvorena je mnogobrojnim infrastrukturnim projektima čija ukupna vrijednost prelazi 1, 5 miliona KM. Načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović obišao je danas projekte koji se realizuju u MZ Grivići, u MZ Hadžići – centar te projekat u Donjem Zoviku.

Ejubovic_Grivici (6) Ejubovic_Grivici_2020_11

Javno komunalno preduzeće „Rad“ Sarajevo trenutno izvodi radove rekonstrukcije saobraćajnice koja se proteže između pomoćnog fudbalskog stadiona FK „Radnik“ i objekta KSIRC-a. Planirane su dvije saobraćajne trake ukupne širine 4,5 metara sa obostranim pješačkim stazama.

Ejubovic_Grivici (4)

Paralelno se postavlja i javna rasvjeta. Rekonstrukcijom saobraćajnice omogućit će se dolazak posjetilaca do sportskih objekata i objekata za rekreaciju iz pravca ulice „6. mart“ i ulice Hadželi iz pravca PC Zujevina.

Ejubovic_Grivici_2020 Ejubovic_Grivici_2020_4

U Mjesnoj zajednici Grivići građevinska sezona 2020. počela je rekonstrukcijom ulice Stari Grivići ukupne dužine 470 metara. Rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Stari Grivići izvodi se u dužini od 270 metara. Predviđena širina asfaltne kolovozne trake je 4,5 metra.

Ejubovic_Grivici (1) Ejubovic_Grivici_2020_6

Također rekonstruisat će se lokalna saobraćajnica, zaseok Točak. Širina asfaltne kolovozne trake iznosi tri metra, dužine 200 metara. Saobraćajnice se izvode sa obostranim ivičnjacima.

Ejubovic_Grivici_2020_7 Ejubovic_Grivici_2020_8

Također, JKP „Komunalac“ d.o.o. Hadžići će u dužini od 250 metara izvršiti rekonstrukciju vodovodne mreže, odnosno zamjenu starog azbest-cementnog vodovoda sa novim materijalima.

“Danas smo obišli neka od gradilišta koja smo otvorili zahvaljujući ovako lijepom vremenu u martu. Općina Hadžići je svojim sredstvima pokrenula radove izgradnje i rekonstrukcije mosta i saobraćajnice od skretanja sa M-17 do kasarne Krupa.

Zovik-Ejubovic (1) Zovik-Ejubovic (2)

Projektom će most biti proširen na dvije saobraćajne trake, a put na širinu od šest metara. Također na ovoj dionici ćemo zamijeniti stare azbest-cementne vodovodne cijevi sa novim ekološki prihvatljivim materijlima.

Zovik-Ejubovic (5)

Također naselje Lokve smo priključili na glavni fekalni kolektor Hadžići-Resnik”, istakao je Ejubović.

 

Radi se i na projektima uvođenja novih količina vode u sistem vodosnabdijevanja na našoj općini.

Ejubovic_Grivici_2020_20

“Završavamo projekat uvođenja novih količina vode u sistem vodosnabdijevanja urbanog dijela Hadžića i okolnih naselja kapaciteta 47 litara po sekundi.

Ejubovic_Grivici_2020_22

Ovim rješavamo problem zamućenja Krupe i uspostavu normalnog vodonabdijevanja u ljetnom period kada izvori oslabe”, kazao je načelnik Ejubović.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0