Nabavljeno novo terensko vozilo za potrebe civilne zaštite

U cilju unaprjeđenja rada civilne zaštite načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović uručio je danas ključeve novog terenskog vozila Toyota Hilux šefu Službe civilne zaštite Općine Hadžići g. Nijazu Musiću.

toyo_2019 Toyota_CZ_2019_3
“ Želimo da imamo razvijen sistem zaštite i spašavanja, a za to je prevashodno potrebna oprema i ljudstvo. Civilna zaštita je prva koja organizira, priprema i provodi zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara na području Općine. Da bi obavljali ovako značajne funkcije u našoj loklalnoj zajednici potrebna im je i dobra oprema. Odlučili smo se za kupovinu novog terenskog vozila s obzirom da smo u našem voznom parku raspolagali sa samo jednim terenskim, jako starim, i istrošenim vozilom marke Lada Niva”, naglasio je načelnik Ejubović.

toyo_2019_6 Toyota_CZ_2019_5

Gospodin Musić se zahvalio načelniku Ejuboviću istakavši da je na ovaj način ojačan sistem zaštite i spašavanja. Toyota Hilux je savremeni, dobro opremljeni pick-up terenac visoke kvalitete. Vozilo je koštalo 73.000 KM od čega je Općina Centar Sarajevo izdvojila 20.000 KM, a ostatak Općina Hadžići.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0