Mladi dobili novo sportsko igralište u naselju Grivići

Završeni su radovi na izgradnji novog sportskog igrališta u naselju Grivići koje će nositi naziv “21. juni”. Jučer su  svečanom otvaranju igrališta prisustvovali načelnik Općine Hadžići i njegovi saradnici, predstavnici Mjesne zajednice Grivići te mnogobrojni građani.

Igraliste_Grivici_2018 Igraliste_Grivici_2018_6 Igraliste_Grivici_2018_11

Svečanu vrpcu presjekli su Općinski načelnik Hamdo Ejubović, predsjednik Savjeta MZ Grivići Dževad Čović te mališani kojima će ovo biti jedno od omiljenih mjesta za igru.

– Polahko privodimo kraju naš cilj da svaka mjesna zajednica na području općine Hadžići dobije sportsku plohu i mjesto gdje će naša djeca, omladina, ali i oni stariji korisno provoditi svoje slobodno vrijeme. Ovaj projekat je kvalitetno urađen, a završli smo ga zajedno. Čestitam građanima i želim vam da dugo korisitite ove terene, kazao je jučer načelnik Ejubović.

Igraliste_Grivici_2018_16 Igraliste_Grivici_2018_17 Igraliste_Grivici_2018_30 Igraliste_Grivici_2018_31

Sportsko igralište “21.juni” je dimenzija 40×20 metara i namijenjeno je za rukomet, mali fudbal i košarku. Napravljen je i poseban kutak sa dječijim mobilijarom za najmlađe. Postavljene su i tribine te visoka zaštitna ograda. Investitor je Općina Hadžići.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0