Ministar Hasanspahić u radnoj posjeti Općini Hadžići

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić boravio je danas u radnoj posjeti Općini Hadžići. Na sastanku sa načelnikom općine Hamdom Ejubovićem i direktorom JKP “Komunalac” Hadžići Nusretom Kaletom razgovarano je o projektima koje ovo preduzeće trenutno realizuje, problemima i modalitetima buduće saradnje.

Hasanspahić_2018

– Pored javnih komunalnih preduzeća Kantona Sarajevo postoje i ova koja su oformljena od strane lokalnih zajednica. Moj prioritet su, kako sam na početku mandata to i istako, općine Hadžići, Ilijaš i Vogošča. Nastojimo ova preduzeća pomagati kroz povećanje grantova koji se odnose na održavanje parkova i zelenih površina te izgradnju vodovodnih i kanalizacionih sistema. Isto tako pokušat ćemo naći modalitete kako bi obezbijedili sredstva za ljetno i zimsko održavanje puteva, kazao je prilikom današnje posjete ministar Hasanspahić.

Podsjećamo na nekoliko bitnih projekata koje je ministar Hasanspahić realizovao na području općine Hadžići: Nabavka specijalnog vozila za probijanje kanalizacije i usisavanje kanalizacionog mulja vrijednog 283.000 KM, kolektor Tarčin- Gornja Bioča 450.000 KM, rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u Hadžićima 400.000 KM, projekat izgradnje kanalizacionog kolektora Dupovci – Pazarić – Resnik  451.350,00 KM.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0