Migranti: Zahtjev za pojačanim prisustvom policije u centru Hadžića

Kao što Vam je poznato od početka migrantske krize do danas izostalo je plansko i efikasno rješavanje ovog problema. Posljedice trpi nekoliko općina Federacije BiH među kojima je i općina Hadžići. Općina Hadžići kao jedinica lokalne samouprave je nivo koji je najbliži građanima i njena neposredna odgovornost je da na svojoj teritoriji obezbjedi prije svega sigurno okruženje koje vodi ekonomskom razvoju i jakom civilnom društvu.

Migranti_2019

Dakle lokalna vlast je neposredno odgovorna za kreiranje sredine u kojoj žive njeni građani, a koja im obezbjeđuje osnovna ljudska prava i slobode življenja. Imajući u vidu gore navedeno, a zbog sve češćih okupljanja migranata i to u većim grupama na platou Centralnog spomen obilježja, te boravka i u toku dana i noći ( ležanje, spavanje, opijanje, kupanje u Zujevini, sušenje veša na ogradi ispod garaže Općine, svađe, naguravanja u parku iza ulaza u garažu Općine) na travi oko zgrade Općine u neposrednoj blizini prozora u prizemlju objekta, te na travi parka u blizini dječijeg mobilijara, obraćamo Vam se sa zahtjevom za pojačanim prisustvom policije u smislu sprječavanja zadržavanja migranata na navedenim lokacijama i usmjeravanja istih prema kampu Ušivak.

Migranti_2019_2

Napominjemo da je Općina Hadžići sa svoje strane, a cilju smanjenja broja migranata na navedenim mjestima, preduzela mjere ograničenja korištenja Wi-Fi mreže koje će vjerujemo smanjiti broj i priliv migranata na spornim lokacijama

 

                                                                                                     Općinski načelnik

                                                                                            Hamdo Ejubović, dipl.ing.maš.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0