Javni poziv: Dodjela plastenika sa dodatnom opremom putem sufinansiranja

Općina Hadžići raspisuje Javni poziv za dodjelu plastenika 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom putem sufinasiranja. Radi se o projektu Dodjela plastenika putem sufinansiranja na području općine Hadžići kojeg realizuju Općina i humanitarne organizacije „ MAID“ i „LDSC“. Princip sufinansiranja znači da 40 odsto sredstava osigurava Općina, 40 odsto humanitarne organizacije, a 20 odsto sredstava zainteresovani građani.

Plastenici_2015_8

Pravo  na učešće imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa prebivalištem na području općine Hadžići. Potreban je dokaz o posjedovanju vlastitog poljoprivrednog zemljišta ili zemljišta užih članova porodice. Moguće je dostaviti i dokaz o ustupljenom zemljištu ili zemljištu pod zakupom u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Plastenici_2015_11

Pravo na dodjelu plastenika ne mogu ostvariti lica koja već posjeduju plastenik od najmanje 100 metara kvadratnih ili koja su u ranijem periodu od tri godine ostvarila pravo na donaciju, dodjelu, ili sufinansiranje nabavke plastenika, od Općine, ministarstava, humanitarnih i drugih institucija. Tekst javnog poziva i Pravilnik o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za ostvarivanje prava učešća građana sa područja općine Hadžići u projektu “Dodjela plastenika na području Općine Hadžići” možete preuzeti na linku ispod.

Javni poziv dodjela plastenika po principu sufinansiranja 2019

Pravilnik o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za ostvarivanje prava učešća u projektu 2019

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0