Infrastrukturni radovi na području općine Hadžići II

Rekonstrukcija Bjelašničke ulice u Pazariću 

dsc_2516 dsc_2540

U Mjesnoj zajednici Pazarić završena je prva faza radova na rekonstrukciji i modernizaciji Bjelašničke ulice na dužini od 1000 metara. Rekonstrukcija je izvedena od uključenja na put M-17 u Resniku do raskrsnice u Šavničkoj ulici. U trup glavne pazarićke ulice već je postavljen novi sistem daktil vodovodnih cijevi te izgrađen kanalizacioni sistem. Odvodnja oborinskih voda riješena je oborinskim kolektorom i betonskim kanalima. Asfaltiran je i  parking prostor kod Doma kulture, zgrade pošte i mjesne zajednice. Dužina saobraćajnice iznosi 1000 metara, a širina šest metara sa obostranim pješačkim stazama širine 1,5 metara. Radove ukupne vrijednosti 800.000 KM finansira Općina Hadžići, a izvodi TB “Inženjering” Breza.

Rekonstrukcija puta u naselju Mlavica – Tarčin 

dsc_2400 dsc_2409 dsc_2430

U Mjesnoj zajednici Tarčin, naselje Mlavica – Romsko brdo završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju četiri kraka puta ukupne dužine 800 metara, širine tri metra sa pripadajućim bankinama. Prethodno je izgrađen novi vodovod i kanalizaciona mreža.

 Rekonstrukcija puta i izgradnja kanalizacionog sistema u Korči 

dsc_2510 dsc_2511

U Korči se izvode radovi na rekonstrukciji puta, izgradnji vodovodnog sistema i kanalizacione mreže ukupne dužine 2.000 metara, od mesdžida do zaseoka Krčale. Do sada su radnici preduzeća “Orman” asfaltirali 560 metara puta, širine 4,5 metara. Preduzeće “Komunalac” je postavilo novi vodovodni i kanalizacioni sistem na dužini od 600 metara.

Asfaltiran put u pazarićkom naselju Grude

dsc_2529 dsc_2533

U Mjesnoj zajednici Pazarić, naselje Grude asfaltiran je padinski dio puta u dužini od 130 metara te izvršeno krpljenje udarnih rupa na ostalim dionicama kroz naselje. Prosječna širina asfaltne kolovozne trake iznosi četiri metra. Oborinska odvodnja riješena je ivičnjacima i asfaltnim rigolom.

Asfaltiran put u naselju Garovci

dsc_2547 dsc_2552

U naselju Garovci završeni su radovi na rekontrukciji i asfaltiranju lokalne saobraćajnice. Širina asfaltne kolovozne trake kreće se od 3,5 do 5 metara, dok ukupna dužina iznosi 420 metara. Izgrađen je zatvoreni sistem odvodnje oborinskih voda kojeg čine slivnici, reviziona okna, šahtovi i sistem kolektorskih cijevi. Radove je izvodilo preduzeće “Orman”, a finansirala Općina Hadžići.

Jeleč-Ljubovčići: dionica duga 1,3 kilometra spremna za asfaltiranje

dsc_2587 dsc_2603 dsc_2612

Nakon završenih dionica Kahrimani-Ferhatlije i Ferhatlije-Jeleč radnici preduzeća “Bucomerc” završavaju zemljane radove i izgradnju potpornih zidova na dužini od 1,3 kilometra Jeleč-Ljubovčići. Kao i na prethodnim dionicima širina puta iznosit će šest metara sa pripadajućim bankinama i regulacijom oborinskih voda. Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac” Hadžići ranije su postavili kanalizacioni sistem. Investitori radova su “Sarajevo-šume” i Općina Hadžići.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0