Industrijska zona “PDI Bjelašnica” od iduće godine spremna za investitore

Okončana je prva faza uklanjanja ruševnih poslovnih objekata, deponovanog otpada i šuta sa platoa bivšeg Preduzeća drvne industrije “Bjelašnica” Hadžići. U narednom periodu uslijedit će druga faza koja predviđa rušenje poslovnih zgrada na ulazu u plato, finalno uređenje zemljišta i postavljanje zaštitne ograde. Radove izvodi građevinsko preduzeće “Bucomerc”, a finansira Općina Hadžići.

untitled_panorama1

Podsjećamo, 28. decembra 2015. godine Općina Hadžići je kupila 96 dunuma zemljišta bivše PDI “Bjelašnica” za 5,3 miliona KM s ciljem uspostavljanja nove industrijske zone i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

dsc_2195

“Radovi na uređenju ove industrijske zone odvijaju se predviđenom dinamikom. Početkom iduće godine bit ćemo u mogućnosti ponuditi svim zainteresovanim ulagačima da na ovom prostoru pokrenu biznise. Naši uslovi izuzetno su povoljni ukoliko neko želi da pokrene industriju i zaposli što veći broj ljudi sa biroa.U okolini Sarajeva ne postoji ni jedan sličan prostor ovome tako da očekujemo da industijska zona brzo oživi u onoj namjeni za koju je predviđena”, kazao je Ejubović.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0