Hadžićko ljeto 2017

Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija “Hadžićko ljeto” ove godine održat će se u periodu od 29. jula do 5. augusta 2017. godine. Organizacioni odbor pripremio je mnoštvo zanimljivih sadržaja u kojima će posjetitelji svih uzrasta pronaći nešto za sebe i uživati.

HADZICKO LJETO 2017 brosura

Manifestacija će početi u subotu 29. jula izložbom rukotvorina i gastro ponudom Udruženja za afrimaciju kulture “Ars Populi” Hadžići u parku Meram Konya od 18:30 sati. Zvanično otvaranje je od 20:00 sati na stadionu Osnovne škole “6.mart” Hadžići gdje će se održati međunarodni dječiji festival folklora.

HADZICKO LJETO 2017 brosura4

U nedjelju je dan za naše najmlađe. Zabavljat će ih Latif Močević i “Mravko Travko”, a na velikom video zidu na otvorenom bit će prikazivani popularni dječiji filmovi.

HADZICKO LJETO 2017 brosura5

Gost ovogodišnjeg „Hadžićkog ljeta“ je i akademik Abdulah Sidran. Večer sa Sidranom prilika je da hadžićka književna publika bolje upozna jednog od najzanimljivijih predstavnika bosanskohercegovačke svakodnevice.

HADZICKO LJETO 2017 brosura6

Dragan Marinković Maca vraća se pred hadžićku publiku sa regionalnom hit predstavom SUNCE TUĐEG NEBA. U predstavi Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

HADZICKO LJETO 2017 brosura7

U srijedu, 2. augusta održat će se večer narodne muzike. Nastupit će već afirmisani ali i mladi izvođači popularne narodne muzike. Uz Semira Cerića Koketa zabava i dobro raspoloženje je zagarntovano.

 HADZICKO LJETO 2017 brosura8

Hadžićko ljeto čuva tradiciju bosanske narodne pjesme sevdalinke. I ove godine u našem gradu nastupit će vrsni interpretatori sevdaha poput Nihade Kapetanović, Hasibe Agić, Seje Pitića, ali i oni nešto mlađi Amna Aganović, Edo Jahić i mnogi drugi…

HADZICKO LJETO 2017 brosura9

Godinama je u svjetskom vrhu učača Kur’ana, ali na našim prostorima je najprepoznatljiviji kao interpretator ilahija, hafiz Aziz ef. Alili. Uz Armina Muzaferiju on će biti domaćin večeri duhovne muzike uz nezaobilazne Semazen derviše i njihov Sema ples.

HADZICKO LJETO 2017 brosura11

HADZICKO LJETO 2017 brosura10

Tradicionlano, Hadžićko ljeto se zatvara NEW WAVE HADŽIĆI MUSIC FESTOM na kojem ove godine pored bendova finalista nastupaju Divlje jagode.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0