Hadžići: zatvorena biračka mjesta, na izbore izašlo 13086 osoba ili 60,6 odsto

U 19:00 sati zatvorena su sva biračka mjesta na području općine Hadžići. Na izbore je ukupno izašlo 13 086 osoba što predstavlja 60,6 odsto glasača.

– Na 37 redovnih i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu sve je u suštini proteklo bez većih problema. Općinska izborna komisija je tokom dana najviše primjedbi primala od građana koji su na biračka mjesta dolazili sa nevažećim dokumentima. Uglavnom se radilo o ličnim kartama čije je rok istekao. U takvim slučajevima članovi OIK-a su se strogo pridržavali odredbi Centralne izborne komisije BiH. Imali smo i jedan prigovor od strane SDP BiH koji se odnosio na izbornu proceduru na biračkom mjestu130A007 – Ušivak. Prema tvrdnjama SDP-a predsjednik biračkog odbora nije dozvolio prisustvo akreditiranim posmatračima u porcesu brojanja primljenih glasačkih listića. Komisija je ovu primjedbu zaprimila, kazao je predsjednik OIK Ibrahim Maksumić.

Širom Bosne i Hercegovine građani su danas birali članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednike entiteta RS, zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u Federalnom parlamentu, Narodnoj skupštini RS-a i kantonalnim skupštinama. Prve rezultati očekuju se u toku noći.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0