Hadžići: Dodijeljeno 87 stipendija za učenike i studente

Općina Hadžići i ove godine  dodjeljuje stipendije za učenike i studente. U skladu sa odredbama Odluke o stipendiranju učenika i studenata  i važećim Odlukama Općinskog načelnika za ovu školsku/akademsku godinu dodijeljeno je 87 stipendija, od čega 42 za učenike i 45 za studente. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM, a za studente 100 KM mjesečno. Ugovore o stipendiranju učenicima i studentima na danas održanoj svečanosti u multimedijalnoj sali Hadžići dodijelili su Općinski načelnik Hamdo Ejubović i predsjedavajući Općinskog vijeća Adnan Proha.

Stipendije_učenici_2017_26

–           Svake godine Općina izdvaja sredstva za stipendiranje naših nadarenih učenika i studenata. Vodimo računa o našoj talentiranoj djeci dajući im finansijsku podršku s ciljem da postanu ugledni, obrazovani i moralni članovi našeg društva. Moja poruka ovim mladim ljudima je da nastave učiti i raditi. Želim vam mnogo uspjeha u daljnjem školovanju, kazao je načelnik Ejubović u svom obraćanju.

Stipendije_učenici_2017_22

Stipendije_studenti_2017_16

Učenici i studenti koji nisu prisustvovali današnjoj svečanosti dodjele Ugovora o stipendiranju iste mogu preuzeti u zgradi Općine Hadžići (Hadželi 114), prvi sprat, soba 102.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0