Gradi se 2,9 kilometara puta Kahrimani-Ljubovčići

Sredstvima od 700.000,00 KM bit će izgrađeno 2,9 kilometara lokalnog puta Kahrimani – Ljubovčići u općini Hadžići, zašto su navedeni novac osigurali Ministarstvo privrede 300.000,00 KM te po 200.000,00 KM Općina Hažići i Direkcija za ceste KS. U organizaciji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, danas su potpisana četiri Sporazuma o sanaciji i rekonstrukciji lokalnih puteva na području općina Hadžići, Trnovo, Ilijaš i Vogošća te dva Ugovora sa firmama izvođačima radova. Sporazume su potpisali vršilac dužnosti premijera KS Muhamed Kozadra, ministar privrede KS Emir Hrenovica, te direktor Direkcije za ceste KS Adem Zolj sa načelnicima općina: Ilijaša Akifom Fazlićem, Vogošće Edinom Smajićem i Trnova Ibrom Berilom te pomoćnikom načelnika Općine Hadžići Enesom Kazićem. Ugovore o izvođenju radova potpisali su direktor Direkcije za ceste Adem Zolj i ministarHrenovica sa predstavnicima firmi „Grakop“ d.o.o. Kiseljak Šukrijom Melezovićem i „Ame“ d.o.o. Breza Almedinom Omerhodžićem.
– Odabrani su putevi koji su izuzetno značajni stanovnicima ovih mjesta, ali i uposlenicima ‘Sarajevo-šuma’ koji na ovim područjima eksploatišu šume, kazao je premijer Kozadra te izrazio nadu da će radovi na sanaciji ovih puteva biti izvedeni u najkraćem roku.
– Dionice ovih puteva isključivo su birali i predložili predstavnici općina. Planirano je da radovi počnu sljedeće sedmice, a da se okončaju do kraja ovogodišnje građevinske sezone, preciznije do kraja oktobra ove godine, rekao je Zolj.

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0