Ejubović i Šteta potpisali sporazume vrijedne 850.000 KM

Načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo g. Adnan Šteta potpisali su danas u Hadžićima dva sporazuma o sufinansiranju realizacije infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 850.000 KM.

Ejubović_Steta_2019
Prvi sporazum se odnosi na izvođenje radova unaprjeđenja putne infrastrukture sa parkingom na području Privredne zone Hadžići. Procijenjena vrijednost radova iznosi 650.000 KM. Ove poslove Ministarstvo saobraćaja KS će sufinansirati sa 250.000 KM, a ostatak sredstava će obezbijediti Općina Hadžići.

Ejubović_Steta_2019_1
Drugi sporazum se odnosi na izvođenje radova na revitalizaciji horizontalne i vertikalne siganlizacije puteva na području općine Hadžići. Procijenjena vrijednost radova iznosi 200.000 KM. Ministarstvo saobraćaja će izdvojiti 100.000 KM, a Općina Hadžići također 100.000 KM.

Ejubović_Steta_2019_5
„Ovo je nastavak jako dobre saradnje sa ovim ministarstvom, također i sa Direkcijom cesta KS. Veliki broj projekata smo zajedno uradili kao što su Gradac, Resnik, Kasatići, Tarčin i Miševići. Danas smo potpisali i sporazum u kojem se ministarstvo uključuje u rješavanje putne infrastrukture unutar nove industrijske zone i na tome im se zahvaljujemo. S obzirom da je već krenula gradnja u Privrednoj zoni Hadžići i da su se neki privredni subjekti otvorili sve to zahtjeva kompletnu infrastrukturu koju mi nismo mogli sami finansirati, ali evo sa ovom pomoći investitorima će se pružiti sve što zahtijevaju. Nadam se uspješnoj saradnji i u budućnosti jer imamo projekte, izdate građevinske dozvole i riješene imovinske odnose da odmah sa početkom iduće godine krenemo sa izgradnjom važnih objekata, kazao je načelnik Ejubović.

Ejubović_Steta_2019_7

„Izrazito zadovoljstvo mi je bilo posjetiti danas Općinu Hadžiće i načelnika kao i svu općinsku administraciju. Općina Hadžići je jako bitna općina nama u Ministarstvu saobraćaja KS. Radilo se puno u proteklom periodu, ne samo u ovoj godini nego i proteklih godina. Danas smo konkretno dogovorili nove projekte po pitanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, po pitanju cestovne infrastrukture u industrijskoj zoni. Ono što je bitno jeste da smo se danas dogovorili da ćemo u narednih 15 dana organizovati još jedan operativni sastanak na kojem ćemo razmotriti dodatne mogućnosti za investiranje u ovoj godini u Hadžiće , ali i da kvalitetno priđemo 2020. godini i novoj građevniskoj sezoni, istakao je ministar Šteta.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0