Do sada najuspješnija godina, u 2020. nastaviti još bolje

Na kraju još jedne kalendarske godine predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići g. Adi Kalem i općinski načelnik g. Hamdo Ejubović okupili su vijećnike, najbliže saradnike, predstavnike javnog i kulturnog života sa područja općine Hadžići, direktore javnih institucija i druge goste kako bi rezimirali rezultate u 2019. godini.

Prijem_2019_9

„Općinsko vijeće Hadžići je u 2019. godini održalo devet redovnih sjednica na kojima smo razmatrali oko 97 tačaka dnevnog reda. Također, Vijeće je održalo i Prvu tematsku sjednicu, a u vezi sa zaštićenim područjem Bjelašnica – Visočica – Treskavica – Kanjon rijeke Rakitnice. Ogroman je broj dokumenata koje je Vijeće razmotrilo i isto tako veliki je broj važnih odluka koje smo usvojili u korist naše lokalne zajednice i njenih građana.  U „Privrednoj zoni Hadžići“ nastavlja se pozitivna poslovna priča. Usvajanjem Odluke o načinu i uslovima prodaje građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje u 2019.  godini, a kojom su dvije lokacije prodate za 606.900 KM, stvorili su se uslovi za dalji razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.

Prijem_2019

Općinsko vijeće Hadžići u 2019. godini poslove iz svoje nadležnosti izvršavalo je efikasno, kvalitetno i profesionalno. Tokom protekle godine kontinuirano smo pratili aktuelnu situaciju u vezi sa migrantskom krizom na području općine Hadžići i poduzimali aktivnosti po tom pitanju. U 2019. godini nastavljena je izuzetna saradnja Općinskog vijeća Hadžići, Općinskog načelnika kao i Službi Općine. Zdravlje, radost, lični uspjeh, poslovni napredak, te porodična sreća neka nas prate tokom 2020. godine. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama i dalje biti nosioci pozitivnih procesa i prosperiteta općine Hadžići. Građanima općine Hadžići želim sretnu i uspješnu 2020. godinu“, naveo je između ostalog u svom obraćanju predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići g. Adi Kalem.

„Godina koja danas prolazi je godina na našoj općini kakve nije bilo nikada. Godina u kojoj smo usvojili budžet skoro 18 miliona KM, a taj budžet je skoro pa u cjelosti realizovan. Sve to je pratio i niz velkih projekata o kojima smo nekada mogli samo sanjati. Uspjeli smo opremiti novu industrijsku zonu, rekonstruisati i asfaltirati dvije stare magistarle kroz Garadac i Resnik. Završili smo put od Tarčina do Gornje Bioče, put za Miševiće put žunovnca-Kasatići. Rekonstruisali smo ulicu Zlatnih ljiljana od kružnog toka do Donjih Hadžića.

Prijem_2019_7

Upustili smo se u velike projekte vodosnabdijevanja izgradivši tri velika rezervoara sa čitavim sistemom potisno-povratnih cjevovoda, novih pumpnih stanica, uveli smo nove količine vode i niz drugih  manjih projekata za koje bi bilo potrebno mnogo vremena da ih sve pobrojimo. Obezbijedili smo bolje uslove u Domu zdravlja Hadžići i obezbijedili smo bolje uslove rada i školovanja našoj djeci u osnovnim školama Hadžići, Pazarić i Tarčin. Ovo je izuzetno uspješna godina na kojoj prije svega zahvaljujem vama vijećnicima, svim uposlenim u Općini, svojim pomoćnicima jer nijedan rezultat ne dođe sam od sebe. Svima nama želim puno sreće, zdravlja, ličnog uspjeha, kolektivnog uspjeha u nastupajućoj 2020. godini. Ovo je naša kuća, ovo je naša lokalna zajednica. Za nju se isplati žrtvovati, za nju se isplati oznojiti da bi napravili još bolje od ovoga što sada imamo“, kazao je načelnik Hamdo Ejubović.

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0