Da li će GRAS ispoštovati građane Hadžića?

U prvoj smjeni Osnovne škole “6.mart” Hadžići jutros je sa nastave izostalo 36 đaka. Radi se o učenicima koji žive u mjesnim zajednicama Grivići i Drozgometva. Na nastavu nisu došli jer nisu imali obezbijeđen prevoz do škole. Kao što je poznato usluge prevoza na području općine Hadžići pruža KJKP GRAS Sarajevo. Do 10:00 sati direktor OŠ “6.mart” Hadžići Mr. Muhamed Čović zajedno sa predstavnicima Općine Hadžići i predstavnicima mjesnih zajednica Grivići i Drozgometva organizovao je hitan sastanak sa izvršnim direktorima preduzeća GRAS. Sastanak je održan u osnovnoj školi gdje je predstavnicma GRAS-a postavljeno samo jedno pitanje: Možete li obezbijediti jedno minibusko vozilo da stalno saobraća na liniji Hadžići-Mokrine sa usvojenim redom vožnje prilagođenim rasporedu časova?

GRAS

Izvršna direktorica autobuskog i minibuskog saobraćaja GRASA Lejla Imamović je odgovorila da će od sutra na ovu liniju biti uvedeno novo vozilo koje će ispoštovati red vožnje. S obzirom na sve probleme koje ovo preduzeće ima, a imajući u vidu prevashodno potrebe građana, Općinski načelnik Hamdo Ejubović izdvojit će ponovo sredstva za nabavku dijelova kako bi GRAS na liniji Hadžići-Mokrine osposobio minibus. U isto vrijeme izvršni direktor za autobuski saobraćaj GRAS-a Senad Mujagić obećao je četiri autobusa na liniji Ilidža-Tarčin i dva na liniji Ilidža-Hadžići. To bi bio jedan dodatni autobus na relaciji Ilidža-Hadžići.

GRAS_5

Podsjećamo Općina Hadžići je u septembru 2016. godine donirala minibus vrijedan 55.000 KM preduzeću GRAS kako bi se održao red vožnje na relaciji Hadžići-Pazarić-Lokve, a ranijih kao i ove godine redovno je donirala rezervne dijelove i nove gume za potrebe KJKP “GRAS” Sarajevo.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0