Alija Imamović: Nadam se nastupu na Olimpijadi 2020. godine u Tokiju

U kabinetu načelnika Općine Hadžići g. Hamde Ejubovića danas je upriličen prijem za jednog od najboljih bh. trkača i atletskog reprezentativca BiH Aliju Imamovića. Alija (22) je naš sugrađanin i član AK Novi Grad Sarajevo iza kojeg je najuspješnija godina po rezultatima u dosadašnjoj karijeri. Na svim takmičenjima na kojima je nastupao našao se na najvišim pozicijama što ga je u 2019. godini dovelo u Top 10 najboljih maratonaca na Balkanu i Evropi. Cilj mladog Imamovića jeste ostvarivanje norme i odlazak na Ljetne olimpijske igre koje će se održati u Tokiju od 25. jula do 9. augusta 2020. godine.

Alija_Imamovic_2019

“Prije svega želim da se zahvalim načelniku Ejuboviću i kompletnoj administraciji Općine Hadžići na pomoći koju su mi pružali svih ovih godina. Iz tog razloga smo danas načelniku Ejuboviću uručili i zahvalnicu. Svi smo svjedoci da Općina Hadžići bilježi konstantan razvoj na svim poljima i da je jedna od rijetkih općina u BiH koja izdvaja velika sredstva za razvoj sporta i mladih sportista. Tako i mi sportisti pokušavamo da pratimo taj razvoj i da damo svoj doprinos. U 2020. godini me očekuje maraton (42km) na Evropskom atletskom prvenstvu u Parizu. To mi je ujedno i uslov za ostvarivanje norme kako bih branio boje naše države na Olimpijadi u Tokiju”, kazao je Imamović.

Da bi ostvario ovako veliki rezultat kao što je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju Aliji su potrebne kvalitetne pripreme. Najbolja opcija je da se u zimskom periodu priključi treninzima u atletskom kampu u Portugalu gdje se pripremaju najbolji svjetski trkači za predstojeću sezonu.

Alija_Imamovic_2019_2

“ Drago mi je da možemo podržati svaki uspješan projekat i svakog uspješnog pojedinca. Imamović je jedan dobro odgojen momak i vrhunski sportista što potvrđuju i rezultati. Nadam se da će mu naša finansijska podrška, dijelom, omogućiti da se dobro pripremi i ostvari normu za Olimpijadu. Bilo bi nam drago da ponese zastavu naše Općine i države 2020. godine u Tokiju”, istakao je Ejubović.

U 2018. godini Alija Imamović i Hana Ćatić ponijeli su titulu najuspješniijh sportista Općine Hadžići.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0